ΑμεΑ

Για χρήστες με αναπηρία

1. Για αύξηση/μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Εάν θέλετε να αυξήσετε / μειώσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς χρησιμοποιήστε τα τρία (3) Αλφα στο κάτω δεξιά μέρος της ιστοσελίδας. Το πρώτο αυξάνει το μέγεθος της γραμματοσειράς κάθε φορά που το πατάτε. Το δεύτερο μειώνει το μέγεθος της γραμματοσειράς κάθε φορά που το πατάτε. Πατώντας το τρίτο "Α" το κείμενο επανέρχεται στο κανονικό του μέγεθος.

2. Υπεραπλουστευμένη πρόσβαση στην πληροφορία

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο ή μόνο το ποντίκι. Η παρακάτω δενδρική δομή της ιστοσελίδας αποτελείται από υπερσυνδέσμους προς κάθε πληροφορία της. Επιπλέον, με τη χρήση του πλήκτρου <tab> μπορεί να γίνει περιήγηση αποκλειστικά με τη χρήση πληκτρολογίου, χωρίς να απαιτείται συνδυασμός πλήκτρων.

    Αρχική
    Το σχολείο
        Η φιλοσοφία μας
        Πρόγραμμα Σπουδών
        Ελληνομάθεια
        Κέντρο Δια Βίου Μάθησης
        Εγκαταστάσεις
    Gallery
        Βίντεο
    Δημοσιεύσεις
    Νέα
        Ηλεκτρονική Εφημερίδα
        Εργασίες
    Επικοινωνία
    ΑμεΑ

3. Πρόσβαση στην πληροφορία μέσω ήχου

Στο κάτω δεξί μέρος της ιστοσελίδας υπάρχει η επιλογή για την ηχητική πρόσβαση στις πληροφορίες της ιστοσελίδας. Εκεί μπορείτε επίσης να αυξομειώσετε την ένταση του ήχου. Πατώντας το βελάκι (Play) γίνεται ανάγνωση του κυρίως κειμένου, ενώ επιλέγοντας κείμενο από την ιστοσελίδα γίνεται ανάγνωση μόνο του επιλεγμένου κειμένου. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να ακούσουν είτε το επιλεγμένο κείμενο είτε το κείμενο στο κυρίως μέρος της σελίδας. Τα επόμενα δύο κουμπιά χρησιμοποιούνται για να γίνει παύση και διακοπή της ανάγνωσης του κειμένου.