Το σχολείο μας

Our school | Το σχολείο μας

Το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη ιδρύθηκε το 1977 στην Κέρκυρα από την κ. Στέλλα Ανδριώτη, πτυχιούχο Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Πατρίτσια Ανδριώτη, απόφοιτη πανεπιστημιακού και μεταπτυχιακού τίτλου πανεπιστημίων Λονδίνου και Μπρίστολ, με την πολύπλευρη εμπειρία της στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σε Αγγλία και Ελλάδα, συμβάλει στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σχολείου.

Στο σχολείο μας διδάσκεται αποκλειστικά η αγγλική γλώσσα γιατί πιστεύουμε πως η εξειδίκευση είναι εγγύηση ποιότητας.

Το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη στην Κέρκυρα λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, όπου μέριμνά μας είναι η άνετη φιλοξενία των μαθητών μας και η εξασφάλιση ενός άρτια εξοπλισμένου και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές μας. Οι χώροι του σχολείου είναι αναγνωρισμένοι από το Υπ. Παιδείας ως προς τη λειτουργικότητα και ασφάλειά τους, και λειτουργούν σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εκπαιδευτικών χώρων. Το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη λειτουργεί με νόμιμη άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) – αρ. αδ.  2301304. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από το 2015 το σχολείο μας λειτουργεί με νόμιμη άδεια και ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 – αρ. αδ 2100615.

Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι φωτεινές, άνετες και ευχάριστες. Από το 2008 κάθε τάξη έχει το δικό της ηλεκτρονικό ‘έξυπνο’ πίνακα με τον οποίο γίνεται κάθε μάθημα. Παράλληλα, λειτουργεί ένα κέντρο έρευνας και υλικού (Resource Centre) όπου οι μαθητές μπορούν να εξασκήσουν περαιτέρω την αγγλική γλώσσα μέσω υπολογιστών, και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν έρευνα, να προετοιμάσουν εκπαιδευτικό υλικό, να οργανώσουν ομάδες εργασίας. Λειτουργεί επίσης δανειστική βιβλιοθήκη με πάνω από 300 τίτλους βιβλίων για κάθε ηλικία και επίπεδο.

Ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που είναι ζωντανός και οφείλει να αναπτύσσεται, μεριμνά για τα μέλη που τον αποτελούν. Οι καθηγητές μας, πέρα από το γεγονός ότι πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα που ορίζει το Υπ. Παιδείας, παρακολουθούν κάθε χρόνο ημερίδες κατάρτισης στη διδακτική μεθοδολογία και σεμινάρια που οργανώνονται από εξωτερικούς φορείς. Η διεύθυνση και το προσωπικό καταρτίζεται σε ετήσια βάση.

Από το 1977 χιλιάδες μαθητές φοίτησαν στο Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη, και όλοι περιγράφουν την εμπειρία τους στις τάξεις μας ως αξέχαστη …

Our school | Το σχολείο μας Our school | Το σχολείο μας Our school | Το σχολείο μας Our school | Το σχολείο μας