Shakespeare's week! Live QuizShow!

Hits: 52
Και ναι ... αυτό το Σάββατο ο #Shakespeare γίνεται οικογενειακή υπόθεση - Ένα live #QuizShow! Από την Κέρκυρα ως την Κάλυμνο και από την Κρήτη ως τη Θεσσαλονίκη οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους παίζουν online.
Αποκλειστικά για τους μαθητές των Kέντρων Ξένων Γλωσσών που ανήκουν στον φορέα #ela #educationalleadershipassociation #changingthefaceofeducation
Λεπτομέρειες σύνδεσης στο email σας!
 
 

Shakespeare's week!

Hits: 53
Shakespeare's week!
Eπιτέλους έφτασε η εβδομάδα αφιερωμένη στον #Shakespeare!
 
Εδώ και ένα μήνα όλοι μας οι μαθητές από τους πιο μικρούς ως τους πιο μεγάλους, διαβάζουν, παρακολουθούν, γράφουν γύρω από τα έργα του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα και δραματουργού.
H εβδομάδα #ShakespeareWeek γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Μεγ. Βρετανία με διοργανωτή τον οργανισμό Shakespeare's Birthplace Trust.
Για αυτή την εβδομάδα έχουμε οργανώσει ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα, δράσεις, κατασκευές, συνταγές, συμμετοχή σε πανελλήνιας εμβέλειας Quiz Night, και άλλη μία καταπληκτική βραδιά online αφήγησης.
 

Πιστοποιητικό Επάρκειας της Ελληνομάθειας

Hits: 63
Πιστοποιητικό Επάρκειας της Ελληνομάθειας
Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές για τις εξετάσεις ελληνομάθειας που διεξάγονται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας τον Μάη 2021, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως το τέλος Μαρτίου.
 
Οι ημερομηνιες των εξετάσεων είναι οι εξής:
 
Γραπτές εξετάσεις * :
18.05.2021
Α1 (για παιδιά 8-12) & Α1 (για εφήβους και ενήλικες)
Α2
A2 για επαγγελματικούς σκοπούς
Β1
19.05.2021
Β2
Γ1
20.05.2021
Γ2
* Αμέσως μετά τις γραπτές εξετάσεις διεξάγονται οι προφορικές.
Η εγγραφή στις εξετάσεις γίνεται πλέον ηλεκτρονικά:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία του σχολείου μας.

Shakespeare reloaded

Hits: 67
Shakespeare reloaded
 
Τα σχολεία του ELA συνεχίζουν με το Shakespeare Reloaded να προωθούν και να εμπνέουν στους μαθητές τους την αγάπη για το θεατρικό /λογοτεχνικό έργο, την τέχνη, τη συνεργασία. Η Αγγλική γλώσσα γίνεται εργαλείο έκφρασης και οι νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών.

Week update - February

Hits: 64
Παρ'ολη την βροχή και τον μουντό καιρό, το σχολείο μας έχει γεμίσει χρώμα ...
Και αυτή την εβδομάδα δουλεύουμε με ενθουσιασμό και φαντασία:

- Oι μαθητές των επιπέδων B1, B2 συμμετέχουν σε ένα online εργαστήρι του #BBC και του παγκόσμιου εκπαιδευτικού φορέα #Pearson και συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο με μαθητές από όλο τον κόσμο!!

- Γιορτάζουμε την αγάπη #love μέσα από έργα του #Shakespeare. Aυτή την εβδομάδα oι πολύ μικροί μας ασχολούνται με το #MidsummerNightDream το Όνειρο Θερινής Νυκτός, ενώ οι μεγαλύτεροι με #RomeoandJuliet

 - Γράφουμε γράμμα στην Ιουλιέτα ... ως τις 15.2 μπορείτε να στέλνετε το γράμμα σας στο ειδικό κουτί έξω απο το σχολείο! Το σχολείο θα αναλάβει να στείλει τα γράμματα στη Βερόνα... Ποιος ξέρει, ίσως να πάρετε και απάντηση...

- Ολοκληρώνεται η δράση #BePartofthePuzzle Σε λίγε μέρες το αποτέλεσμα στους τοίχους του σχολείου! Θα ενθουσιαστείτε!

- Λαμβάνουμε δεκάδες ''μουντζούρες'', #scribbles από τους μικρούς μας μαθητές - ολοκληρώνοντας έτσι τη δραστηριότητα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανάγνωσης #WRAD

- Δεν ξεχνιόμαστε ... Aκούμε όμορφα παραμύθια μέσα από το #kymafm το Σάββατο πρωί 10 π.μ

St. Valentine's mood

Hits: 116
St. Valentine's mood

In a St. Valentine's mood Andrioti School

Γιορτάζουμε την αγάπη #love μέσα από έργα του #Shakespeare. Aυτή την εβδομάδα oι πολύ μικροί μας ασχολούνται με το #MidsummerNightDream το Όνειρο Θερινής Νυκτός, ενώ οι μεγαλύτεροι με #RomeoandJuliet

Be Part of the Puzzle!

Hits: 117
Be Part of the Puzzle!

Είμαστε όλοι μέρη ενός #puzzle!

Oι μαθητές συμμετέχουν στην καμπάνια #PartofthePuzzle που ξεκίνησε μέσω του #picturenews στην Μεγάλη Βρετανία.

Ας σκεφτούμe τι/ποιοι μας έλειψαν, αλλά και τι μας φέρνει χαρά και μας κάνει να χαμογελάμε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο. Και ας συνηδητοποιήσουμε πως όλοι είμαστε ένα!

Κάθε παιδί σχεδιάζει ένα κομμάτι #puzzle ώστε να αντιπροσωπευει τι είναι σημαντικό για τον ίδιο. Το σχολείο θα συγκεντρώσει τα κομμάτια του puzzle ώστε να φτιάξουμε το δικό μας μεγάλο πίνακα αισιοδοξίας.

Στείλε ή φέρε μας το δικό σου έως την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Books On The Go!

Hits: 294
Books On The Go!
Eίναι γεγονός! Η πρώτη #netflix ηλεκτρονική #βιβλιοθήκη στην Ελλάδα σχεδιάστηκε για το σχολείο μας! 40,000+ τίτλοι...
 
 
apple store2

 Το Andrioti School, πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πραγματικό Netflix Βιβλίων, την έξυπνη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Books on the Go (Βιβλία εν κινήσει)!

Η σύναψη συνεργασίας με διεθνή αυτό οργανισμό έγινε με την επίσκεψή μας στην παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας στην εκπαίδευση – ΒΕΤΤ - στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2020. Αμέσως συνειδητοποιήσαμε την εκπαιδευτική αξία της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, και θελήσαμε οι μαθητές μας να απολαύσουν μια υπηρεσία που ως τώρα δεν υπάρχει στη χώρα μας!

Η έξυπνη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη Books on the Go έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το προφίλ των μαθητών μας, και έχει πλέον ενταχθεί δυναμικά και ουσιαστικά στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου, ώστε η λογοτεχνία και η φιλαναγνωσία να ενισχυθεί σημαντικά.

Δίνεται πρόσβαση στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους σε πάνω από 40,000 ξενόγλωσσα βιβλία, απαντώντας έτσι στην ανάγκη για ελεύθερη νόμιμη πρόσβαση σε ξενόγλωσσα βιβλία, τα οποία είναι όχι μόνο δύσκολο να αποκτηθούν αλλά και κοστίζουν αρκετά.

Έτσι οι μαθητές του Andrioti School, απολαμβάνουν μια υπηρεσία σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος, απολαμβάνοντας τα οφέλη και έχοντας αντίστοιχα ερεθίσματα με μαθητές ιδιωτικών σχολείων και κολεγίων του εξωτερικού.

Επισκευτείτε την ιστοσελίδα μας: Books On The Go!