Μαθητές μας στη νέα σειρά 42oC της cosmote tv!

Zugriffe: 1817
Μαθητές μας στη νέα σειρά 42oC της cosmote tv!
Δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους ...
 
Mετά τη συμμετοχή μας στην βρετανική σειρά #TheDurrells το 2017 και 2018, πέρσι το καλοκαίρι έγινε στο σχολείο μας casting για συμμετοχή μαθητών μας στη νέα σειρά της #CosmoteTV #42βαθμοί που γυρίστηκε στην Κέρκυρα
4 μαθητές μας συμμετέχουν στη σειρά που ξεκινά να προβάλεται αύριο, 14.5.2021
 
Aνυπομονούμε να σας δούμε Βασιλική, Θεανώ, Ιωάννη, Στέφανε!
 
 

Η κα Ανδριώτη στην ΕΡΤ Κέρκυρας

Zugriffe: 1700
Το #ela θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕΡΤ Κέρκυρας και την κυρία Marina Moshat για την φιλοξενία της γενικής γραμματέως του σωματείου, κας Patritsia Andrioti στην χθεσινή της εκπομπή. H κα Ανδριώτη τοποθετήθηκε για το αίτημα του κλάδου των ΚΞΓ για την επανέρναξη λειτουργίας των ΚΞΓ, και την πρόσβαση των εργαζομένων σε self-test, αλλά και την υπευθυνότητα και τον επαγγελματισμό των μελών του σωματείου μας από τον Μάρτιο του 2020: Την συνεχή στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους, την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
 

Virtual Exhibition

Zugriffe: 1744
Virtual Exhibition
"The object of art is to give life to a shape.”
 
Το σχολείο μας συμμετέχει στην πρώτη ψηφιακή έκθεση μαθητών από 27 σχολεία του ELA με θέμα τον Shakespeare και τις δημιουργίες του.
Σας καλούμε λοιπόν να απολαύσετε την πρώτη Digital Creativity έκθεση που αποτελεί μέρος του Shakespeare Reloaded project.
 
Η ψηφιακή έκθεση περιλαμβάνει ψηφιακές δημιουργίες όπως αφίσες, κομικ, tweets, βίντεο και άλλες καλλιτεχνικές δημιουργίες.
Το link θα το βρείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σχολείου μας απόψε το βράδυ!
 

Meet the Heroes!

Zugriffe: 1664
Meet the Heroes!

Meet the Heroes! Learning Greek history through English!

Bρείτε το στο 'εκπαιδευτικό υλικό' στην πλατφόρμα του σχολείου

Η Επανάσταση του 1821 ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην Ελληνική και παγκόσμια ιστορία. Η Ιστορία, όμως, δεν είναι μόνο ημερομηνίες και γεγονότα. Είναι, κυρίως, οι άνθρωποι και οι μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής τους.

Το Meet the Heroes δημιουργήθηκε με σκοπό να συστήσουμε στους μικρούς μας φίλους στην Ελλάδα και τον κόσμο μερικούς από τους πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες της εποχής και μέσα από σύντομα κείμενα, χρωμοσελίδες, και άλλες δραστηριότητες να δώσουμε αφορμές για γνώση, μελέτη και έρευνα.

Η έκδοση Meet the Heroes βασίστηκε στο εκπαιδευτικό υλικό της έκθεσης το «’21 αλλιώς» που διοργάνωσε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - National Historical Museum, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ευγενική παραχώρησή του.

Thank you The Study Rooms! Amazing work!

#CLIL #elt #teachingenglish #greek #thestudyrooms #andriotischool #notjustenglish #Andriotishomeschooling

Shakespeare's week! Live QuizShow!

Zugriffe: 1832
Και ναι ... αυτό το Σάββατο ο #Shakespeare γίνεται οικογενειακή υπόθεση - Ένα live #QuizShow! Από την Κέρκυρα ως την Κάλυμνο και από την Κρήτη ως τη Θεσσαλονίκη οι μαθητές μας και οι οικογένειές τους παίζουν online.
Αποκλειστικά για τους μαθητές των Kέντρων Ξένων Γλωσσών που ανήκουν στον φορέα #ela #educationalleadershipassociation #changingthefaceofeducation
Λεπτομέρειες σύνδεσης στο email σας!
 
 

Shakespeare's week!

Zugriffe: 1760
Shakespeare's week!
Eπιτέλους έφτασε η εβδομάδα αφιερωμένη στον #Shakespeare!
 
Εδώ και ένα μήνα όλοι μας οι μαθητές από τους πιο μικρούς ως τους πιο μεγάλους, διαβάζουν, παρακολουθούν, γράφουν γύρω από τα έργα του μεγάλου Βρετανού συγγραφέα και δραματουργού.
H εβδομάδα #ShakespeareWeek γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Μεγ. Βρετανία με διοργανωτή τον οργανισμό Shakespeare's Birthplace Trust.
Για αυτή την εβδομάδα έχουμε οργανώσει ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα, δράσεις, κατασκευές, συνταγές, συμμετοχή σε πανελλήνιας εμβέλειας Quiz Night, και άλλη μία καταπληκτική βραδιά online αφήγησης.
 

Πιστοποιητικό Επάρκειας της Ελληνομάθειας

Zugriffe: 1744
Πιστοποιητικό Επάρκειας της Ελληνομάθειας
Σας ενημερώνουμε πως οι εγγραφές για τις εξετάσεις ελληνομάθειας που διεξάγονται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας τον Μάη 2021, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως το τέλος Μαρτίου.
 
Οι ημερομηνιες των εξετάσεων είναι οι εξής:
 
Γραπτές εξετάσεις * :
18.05.2021
Α1 (για παιδιά 8-12) & Α1 (για εφήβους και ενήλικες)
Α2
A2 για επαγγελματικούς σκοπούς
Β1
19.05.2021
Β2
Γ1
20.05.2021
Γ2
* Αμέσως μετά τις γραπτές εξετάσεις διεξάγονται οι προφορικές.
Η εγγραφή στις εξετάσεις γίνεται πλέον ηλεκτρονικά:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην γραμματεία του σχολείου μας.

Shakespeare reloaded

Zugriffe: 1743
Shakespeare reloaded
 
Τα σχολεία του ELA συνεχίζουν με το Shakespeare Reloaded να προωθούν και να εμπνέουν στους μαθητές τους την αγάπη για το θεατρικό /λογοτεχνικό έργο, την τέχνη, τη συνεργασία. Η Αγγλική γλώσσα γίνεται εργαλείο έκφρασης και οι νέες εκπαιδευτικές εμπειρίες ανοίγουν τους ορίζοντες των μαθητών.

Week update - February

Zugriffe: 1721
Παρ'ολη την βροχή και τον μουντό καιρό, το σχολείο μας έχει γεμίσει χρώμα ...
Και αυτή την εβδομάδα δουλεύουμε με ενθουσιασμό και φαντασία:

- Oι μαθητές των επιπέδων B1, B2 συμμετέχουν σε ένα online εργαστήρι του #BBC και του παγκόσμιου εκπαιδευτικού φορέα #Pearson και συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο με μαθητές από όλο τον κόσμο!!

- Γιορτάζουμε την αγάπη #love μέσα από έργα του #Shakespeare. Aυτή την εβδομάδα oι πολύ μικροί μας ασχολούνται με το #MidsummerNightDream το Όνειρο Θερινής Νυκτός, ενώ οι μεγαλύτεροι με #RomeoandJuliet

 - Γράφουμε γράμμα στην Ιουλιέτα ... ως τις 15.2 μπορείτε να στέλνετε το γράμμα σας στο ειδικό κουτί έξω απο το σχολείο! Το σχολείο θα αναλάβει να στείλει τα γράμματα στη Βερόνα... Ποιος ξέρει, ίσως να πάρετε και απάντηση...

- Ολοκληρώνεται η δράση #BePartofthePuzzle Σε λίγε μέρες το αποτέλεσμα στους τοίχους του σχολείου! Θα ενθουσιαστείτε!

- Λαμβάνουμε δεκάδες ''μουντζούρες'', #scribbles από τους μικρούς μας μαθητές - ολοκληρώνοντας έτσι τη δραστηριότητα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανάγνωσης #WRAD

- Δεν ξεχνιόμαστε ... Aκούμε όμορφα παραμύθια μέσα από το #kymafm το Σάββατο πρωί 10 π.μ